Bezdán - informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2016. júl. 01.Kultúra


Tisztújító évi közgyűlés a Petőfi Sándor M.E-ben (2010)

2010. április 21-én 18 órai kezdettel a Petőfi Sándor M.E. tisztújító évi közgyűlést tartott a Vén diófa vendéglő nagytermében.

Foki István, az egyesület elnöke köszöntötte a mintegy 50 jelen levő tagot és szimpatizánst, megnyitotta a közgyűlést és ajánlatot tett a munkaelnökség tagjaira a következő összetételben: Várongi Borbála - elnök, Holpert Rozália - tag, Horvát János - tag, Foki Zoltán - jegyzőkönyvvezető. A jegyzőkönyv hitelesítői: Ibisity Angéla és Máté Ilona.
A közgyűlés a javaslatot egyhangúlag elfogadta.

Miután a munkaelnökség elfoglalta helyét, Várongi Borbála felolvasta a javasolt napirendi pontokat:
1. Munkaelnökség megválasztása
2. Napirendi pontok meghatározása és elfogadása
3. Az Alapszabályzat összehangolása az idevágó új törvényekkel, és annak elfogadása
4. Háromtagú jelölőbizottság felálltása
5. A csoportok 2009. évi beszámolói
6. Pénzügyi beszámoló a 2009-es évről
7. A Felügyelőbizottság beszámolója
8. 2010-es munka- és pénzügyi terv
9. A jelölőbizottság beszámolója
10. Az új Igazgató bizottság megválasztása
11. Hozzászólások

Neveda Ferenc hiányolta az előző közgyűlés jegyzőkönyvének felolvasását, valamint nehezményezte, hogy a vezetőség nem tartotta magát ígéretéhez, miszerint 2009 novemberében rendkívüli évi közgyűlést hív össze. Foki István válaszában magára vállalta a rendkívüli évi közgyűlés elhalasztását, magyarázva azzal, hogy a vezetőség mandátuma idén tavasszal jár le, valamint az Alapszabályt is össze kellett hangolni az új törvénnyel.
A napirendi pontokat végül a közgyűlés nagy többséggel elfogadta.

Horvát János felolvasta az Alapszabály javasolt változatát. Kontra Sándor megjegyezte, hogyha minden csoportvezető automatikusan tagja az Igazgatóbizottságnak, mi történik, ha egy új csoport alakul. Foki István válaszában emlékeztetett, hogy az Alapszabályt bármikor meg lehet változtatni az egyesület pillanatnyi igényei szerint.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az Alapszabályt.

Következett a jelölőbizottság felállítása, amely a következő tagokból állt: Fól Julianna, Kővágó Sándor, Martalics István.

Ezután érkezett el a beszámolók ideje: a Varázspálca gyermekcsoport (Sipos Erzsébet), Gyöngyfűző gyerekcsoport (Kővágó Hajnalka), Ügyeskezű asszonyok kézimunkacsoport (Papp Franciska), Piros Rózsa kézimunka- és kézműves csoport (Holpert Rozália) és a színjátszócsoport (Foki István) bezámolóit halhatták a megjelentek. Foki István beszámolója után felszólította a leendő vezetőséget, hogy tegyenek meg mindent a valaha létező tánc és festő csoport újjáélesztése érdekében.

Ezek után Foki István pénzügyi beszámolója következett, amelyből kiderült, hogy a Petőfi Sándor M.E. a 2009-es évet 66,122 dinárral zárta.

A felügyelőbizottság beszámolója szerint áttekintették a jegyzőkönyveket, valamint a ki- és befizetéseket, amelyeket a Ladócki könyvelő cégnél vezet az egyesület és javasolják a pénzügyi beszámoló elfogadását. A közgyűlés a beszámolókat egyhangúlag elfogadta.

Foki István ismertette az idei évi terveket és a pénzügyi tervet, amely megvalósítása elsősorban a sikeres pályázatok és donációk függvénye.

Kővágó Sándor a jelölőbizottság nevében ismertette az Igazgatóbizottság és a Felügyelőbizottság javasolt összetételét. Öt tag a csoportvezetőkből alakult ki: Papp Franciska, Kővágó Hajnalka, Holpert Rozália, Sipos Erzsébet és Foki István. A további négy tag pedig eddigi tevékenységéből kifolyólag lett ajánlva: Martalics István, Máté Ilona, Várongi Borbála és Busity Valéria. A Felügyelőbizottságba a következő tagokat javasolták: Horvát Laura, Fól Julianna és Holpert Rozália.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az új Igazgatóbizottság javasolt összetételét.

A hozzászólások napirendi pont alatt Seres Árpád a Pulzus civil szervezet képviselője gratulált a tavalyi sikerekhez, jó munkát kívánt és támogatta a fiatalítást, úgy a csoportok tagságában, mint a rendezők kérdésében is. Javasolta Fejes Istvánt, aki szerinte képes lenne rendezői tevékenységgel foglalkozni. Seres megköszönte az egyesület együttműködési hajlamát a Pulzus civil szervezettel.

Miután más nem kért szót, Várongi Borbála 19.10-kor lezárta az évi közgyűlést.
Petőfi Sándor M.E.


Oldal tetejéreAUKCIJA BROJ PONUDA CENA PREOSTALO
Ogrlica, srebrom gorski kristal
» Ogrlica, srebrom gorski kristal 10 ponuda 120 din 2 dana
za bebe - devojcice 12m , 80cm , H&M, Zara.
» za bebe - devojcice 12m , 80cm , H&M, Zara. 1 ponuda 650 din 11 sati
Narukvica, srebro
» Narukvica, srebro 1 ponuda 10 din 2 dana
H&M, Zara za uzrast od 6m (68cm)
» H&M, Zara za uzrast od 6m (68cm) 0 ponuda 999 din 9 sati
za trudnice L (2majice i pantalone)
» za trudnice L (2majice i pantalone) 0 ponuda 799 din 9 sati
H&M,Zara,Smile,Petit Bateau vel.74
» H&M,Zara,Smile,Petit Bateau vel.74 0 ponuda 699 din 9 sati
Privezak, srebro, ametist
» Privezak, srebro, ametist 0 ponuda 10 din 2 dana
  stranica: 1 od 1  

Limundo

Copyright © Bezdan Web Team