Bezdán - informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2016. aug. 25.Kultúra


Tisztújító évi közgyűlés a Petőfi Sándor M.E-ben (2010)

2010. április 21-én 18 órai kezdettel a Petőfi Sándor M.E. tisztújító évi közgyűlést tartott a Vén diófa vendéglő nagytermében.

Foki István, az egyesület elnöke köszöntötte a mintegy 50 jelen levő tagot és szimpatizánst, megnyitotta a közgyűlést és ajánlatot tett a munkaelnökség tagjaira a következő összetételben: Várongi Borbála - elnök, Holpert Rozália - tag, Horvát János - tag, Foki Zoltán - jegyzőkönyvvezető. A jegyzőkönyv hitelesítői: Ibisity Angéla és Máté Ilona.
A közgyűlés a javaslatot egyhangúlag elfogadta.

Miután a munkaelnökség elfoglalta helyét, Várongi Borbála felolvasta a javasolt napirendi pontokat:
1. Munkaelnökség megválasztása
2. Napirendi pontok meghatározása és elfogadása
3. Az Alapszabályzat összehangolása az idevágó új törvényekkel, és annak elfogadása
4. Háromtagú jelölőbizottság felálltása
5. A csoportok 2009. évi beszámolói
6. Pénzügyi beszámoló a 2009-es évről
7. A Felügyelőbizottság beszámolója
8. 2010-es munka- és pénzügyi terv
9. A jelölőbizottság beszámolója
10. Az új Igazgató bizottság megválasztása
11. Hozzászólások

Neveda Ferenc hiányolta az előző közgyűlés jegyzőkönyvének felolvasását, valamint nehezményezte, hogy a vezetőség nem tartotta magát ígéretéhez, miszerint 2009 novemberében rendkívüli évi közgyűlést hív össze. Foki István válaszában magára vállalta a rendkívüli évi közgyűlés elhalasztását, magyarázva azzal, hogy a vezetőség mandátuma idén tavasszal jár le, valamint az Alapszabályt is össze kellett hangolni az új törvénnyel.
A napirendi pontokat végül a közgyűlés nagy többséggel elfogadta.

Horvát János felolvasta az Alapszabály javasolt változatát. Kontra Sándor megjegyezte, hogyha minden csoportvezető automatikusan tagja az Igazgatóbizottságnak, mi történik, ha egy új csoport alakul. Foki István válaszában emlékeztetett, hogy az Alapszabályt bármikor meg lehet változtatni az egyesület pillanatnyi igényei szerint.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az Alapszabályt.

Következett a jelölőbizottság felállítása, amely a következő tagokból állt: Fól Julianna, Kővágó Sándor, Martalics István.

Ezután érkezett el a beszámolók ideje: a Varázspálca gyermekcsoport (Sipos Erzsébet), Gyöngyfűző gyerekcsoport (Kővágó Hajnalka), Ügyeskezű asszonyok kézimunkacsoport (Papp Franciska), Piros Rózsa kézimunka- és kézműves csoport (Holpert Rozália) és a színjátszócsoport (Foki István) bezámolóit halhatták a megjelentek. Foki István beszámolója után felszólította a leendő vezetőséget, hogy tegyenek meg mindent a valaha létező tánc és festő csoport újjáélesztése érdekében.

Ezek után Foki István pénzügyi beszámolója következett, amelyből kiderült, hogy a Petőfi Sándor M.E. a 2009-es évet 66,122 dinárral zárta.

A felügyelőbizottság beszámolója szerint áttekintették a jegyzőkönyveket, valamint a ki- és befizetéseket, amelyeket a Ladócki könyvelő cégnél vezet az egyesület és javasolják a pénzügyi beszámoló elfogadását. A közgyűlés a beszámolókat egyhangúlag elfogadta.

Foki István ismertette az idei évi terveket és a pénzügyi tervet, amely megvalósítása elsősorban a sikeres pályázatok és donációk függvénye.

Kővágó Sándor a jelölőbizottság nevében ismertette az Igazgatóbizottság és a Felügyelőbizottság javasolt összetételét. Öt tag a csoportvezetőkből alakult ki: Papp Franciska, Kővágó Hajnalka, Holpert Rozália, Sipos Erzsébet és Foki István. A további négy tag pedig eddigi tevékenységéből kifolyólag lett ajánlva: Martalics István, Máté Ilona, Várongi Borbála és Busity Valéria. A Felügyelőbizottságba a következő tagokat javasolták: Horvát Laura, Fól Julianna és Holpert Rozália.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az új Igazgatóbizottság javasolt összetételét.

A hozzászólások napirendi pont alatt Seres Árpád a Pulzus civil szervezet képviselője gratulált a tavalyi sikerekhez, jó munkát kívánt és támogatta a fiatalítást, úgy a csoportok tagságában, mint a rendezők kérdésében is. Javasolta Fejes Istvánt, aki szerinte képes lenne rendezői tevékenységgel foglalkozni. Seres megköszönte az egyesület együttműködési hajlamát a Pulzus civil szervezettel.

Miután más nem kért szót, Várongi Borbála 19.10-kor lezárta az évi közgyűlést.
Petőfi Sándor M.E.


Oldal tetejére
AUKCIJA BROJ PONUDA CENA PREOSTALO
ELEKTRICNI APARAT ZA BRIJANJE
» ELEKTRICNI APARAT ZA BRIJANJE 4 ponude 120 din 1 dan
ZA MERENJE TEMPERATURE
» ZA MERENJE TEMPERATURE 1 ponuda 10 din 1 dan
RUKAVICA ZA KUHINJU
» RUKAVICA ZA KUHINJU 1 ponuda 10 din 1 dan
CRNE CARAPE
» CRNE CARAPE 1 ponuda 10 din 1 dan
ENGLESKI
» ENGLESKI 1 ponuda 10 din 1 dan
ZA MALE ZUBARKE
» ZA MALE ZUBARKE 1 ponuda 190 din 5 dana
Mala lepotica stara stona lampa
» Mala lepotica stara stona lampa 0 ponuda 990 din 11 sati
Predratni kafe stolic sa dve stolice
» Predratni kafe stolic sa dve stolice 0 ponuda 1.990 din 11 sati
SLAVINA
» SLAVINA 0 ponuda 150 din 1 dan
CETKA ZA KOSU
» CETKA ZA KOSU 0 ponuda 10 din 1 dan
FOTO APARAT
» FOTO APARAT 0 ponuda 10 din 1 dan
TURPIJA ZA PETE
» TURPIJA ZA PETE 0 ponuda 10 din 1 dan
NESCAFE DOLCE GUSTO APARAT
» NESCAFE DOLCE GUSTO APARAT 0 ponuda 4.500 din 1 dan
APARAT ZA KAFU I CAPUCINO
» APARAT ZA KAFU I CAPUCINO 0 ponuda 1.500 din 1 dan
FREDI ES BENI
» FREDI ES BENI 0 ponuda 10 din 1 dan
  stranica: 1 od 4  

Limundo

Copyright © Bezdan Web Team