Bezdán - informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2016. aug. 25.Sport

A bezdániak szereplése Szerbia 2008. évi kajakbajnokságán
A bezdáni kajakosok nyári versenyeredményeiről (2008)
Újabb elismerés a bezdáni kajakosoknak (2008)
Nyár eleji sportösszefoglaló (2008)
A bezdáni kajakosok idény eleji sikerei (2008)
Ellenőrző (erőmérő) kajakverseny és nemzetközi regatta a bezdáni csatornán (2008)
Nagy Antónia aranyérmes lett a belgrádi ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon (2007 szeptember)
A kajakos lányok ünnepélyes fogadása (2007 augusztus)
Bezdáni sportmozaik (2007 augusztus)
A bezdáni kajakos lányok bronzérmet szereztek a kajak-kenu világbajnokságon
Összefoglaló a bezdáni sportolóknak, a 2007-es tavaszi idényben elért eredményeiről
Április végi sportösszefoglaló
A bezdáni Holpert József a kézilabdában elért eredményéért állami juttatásban részesül

Bezdán 2006. évi sporteseményeiről

A délszláv háborús évek és a tranzíció folyamata jelentősen befolyásolták Bezdán sportéletét is. A helyi társadalmi, gazdasági munkaszervezetek csődbejutásával/privatizációjával megszűnt a sportegyesületek anyagi támogatása. Különösen azok az egyesületek kerültek végveszélybe, amelyeknek működtetése nagyobb összeget igényelt. Az egyesületek közül csak a Duna Kajakklub képezett kivételt. Működésének anyagi hátterét a helyi kommunális vállalat, majd részvénytársaság biztosította szerény lehetőségeihez mérten.

2006-ban megfigyelhető volt, hogy már több sportegyesület megpróbálta feltalálni magát az új körülmények között; a községi költségvetésből kapott támogatásokat igyekeztek kiegészíteni a szponzorok kisebb-nagyobb adományaival. A Ponty Sporthorgász Egyesület, ha nem is ragyogott régi fényében (nem szervezett országos bajnokságot, több versenyzőjével nem erősítette Vajdaság férfi és női válogatottját mint 1987-ben), de sikerült kisebb versenyeket rendeznie. Sőt, képviselői néhány nemzetközi versenyre is eljutottak.
Kétéves szünet után a Bezdáni Sport Egylet (BSE) futballcsapata újraindult a zombori községközi (a legalacsonyabb) versenyfokozatban. Az őszi idényben csak egy döntetlen eredményű mérkőzésre futotta erejéből, és pillanatnyilag a táblázat utolsó helyén tanyázik. A szurkolók kis tábora reméli, hogy a lelkes fiatal csapat javít majd helyezésén a tavaszi idényben.
Két év után a Grafičar férfi kézilabdacsapat újból benevezett a bajnokságba. A bácskai ligában versenyzik. A kézilabdázó lányok megkezdték edzéseiket. Folyik a csapat kialakítása. Várható, hogy az idén harcbaszállnak a bajnoki pontokért.


Futballpálya

Kézilabdapálya
az iskolában

Kajakklub


A zombori községközi ligában versenyző sakkozók nem értek el kiemelkedő eredményt, de stabil formát mutatnak.
Megalakult a preferánsz kártyajátékot kedvelő bezdániak klubja. Nyugat-Bácskában 4 regisztrált klub működik: két zombori, egy apatini és a bezdáni (18 taggal). A bezdániak eddig több hivatalos és barátságos csapatversenyen vettek részt, egyéniben pedig már kimagasló siker fűződik a klub nevéhez.
A rádiós tájfutók I. Balkán-bajnokságán hat ország képviseltette magát. A szerbiai válogatottban helyet kaptak a Zombor községi versenyzők is. A csapat bezdáni tagjai kitűnően szerepeltek. Sárközi Árpád és Nagy Szilárd ezüst-, Major István pedig bronzéremmel tért haza. Balog Dominik egy ötödik helyezezést ért el. Szerbia csapata összetettben az első helyen végzett. A bezdáni versenyzők megerősítették válogatottbeli státusukat.
Faddi Csaba bezdáni makettező október elején Kraljevón részt vett a VIII. Spiner-kupa és az I. Dornier-kupa programjában. A történelmi hajóminiatűrök kategóriában az első helyen végzett. A zentaiak színeiben szerepelt, mivel a zombori községben még nem alakult meg a makettezők klubja. A makettezők novemberi, niši országos versenyén ugyancsak a történelmi miniatűrök kategóriában ezüstérmet nyert.

2006-ban is Bezdán messze legeredményesebbb sportegyesülete a Duna Kajakklub volt. A szorgalmas, kitartó egyesületi munka, a kitűnő munkaszervezés és a tehetséges versenyzők lelkesedése ezúttal is meghozták gyümölcseiket. Természetesen, ehhez szükség volt a megfelelő anyagi háttér biztosítása is. A látványos sikeresség nagyrészt Panda Jánosnak, a helyi kommunális részvénytársaság igazgatójának, az országos női kajakválogatott kapitányának és lányának, Panda Antóniának, az országos női kajakválogatott edzőjének munkásságát dicséri.
A kajakklub versenyzői a hazai és a nemzetközi mezőnyben több említésre méltó eredményt értek el. Rövid beszámolónkban csak a legkiemelkedőbbekről kívánunk szólni.
Márciusban a milánói Európa-kupa maratoni futamában 11 ország női kajakválogatottja vett részt. A 10 kilométeres távon a Panda Antónia (Borče, Borac) és Jelena Klimpf (Bezdán, Duna) páros másodiknak ért célba (45:51,3), míg a Miljana Knežević (Palánka, Sintelon) és Tibor Márta (Bezdán, Duna) páros bronzérmet harcolt ki (45:51,7).
Májusban a poznani (Lengyelország) világkupán a legjobb szerbiai kajakozónők is szerepeltek. A Tibor Márta, Jelena Klimpf, Miljana Knežević és Panda Antónia felállítású egység a 200 méteres távon a hetedik helyet szerezte meg. Nagy Antónia egyesben az 500 méteres versenyszámban a kilencediknek ért célba. (A tehetséges versenyző 2005-ben, miután elhagyta anyaegyesületét, a bezdáni Duna Kajakklubot, az újvidéki Vojvodina egyesületbe igazolt, mivel tanulmányait a tartományi székváros egyetemének testnevelési karán kívánta folytatni.)
Júniusban az Ezüst tavon (Srebrno jezero) rendezett szerbiai kajakbajnokságon a bezdáni versenyzőnők tíz érmet gyűjtöttek tarsolyukba, ebből négy arany-, öt ezüst- és egy bronzérem volt.
A csehországi Račicén lezajlott európai kajakbajnokságon a Miljana Knežević, Panda Antónia, Tibor Márta és Kubik Renáta ((Bezdán, Duna) összetételű egység az A-kategóriájú 500 méteres olimpiai versenyszámban a nagyszerű hatodik helyen végzett. A Jelena Klimpf, Kubik Renáta, Panda Antónia és Tibor Márta négyes 200 méteren a kilencedik, 1000 méteren pedig a nyolcadik lett. Nagy Antónia egyesben 1000 méteren a kilencedik helyen ért célba, a 200 méteres és az 500 méteres olimpiai futamszámban nem jutott a döntőbe. Összesítésben Szerbia női kajakválogatottja a kilencedik, férfi válogatottja pedig a tizenegyedik helyet szerezte meg.
Nagy Antónia az ifjúsági és az ifjabb szenior kajakversenyzők nyári, athéni Európa-bajnokságán , a felnőttek kategóriájában, egyesben 1000 méteren elsőként ért célba.
A 35. felnőtt síkvizi kajak-kenu világbajnokságot augusztus 17-e és 20 között a Szeged melletti Maty-éri olimpiai sportközpontban rendezték meg. Szerbia női kajaknégyese (Miljana Knežević, Panda Antónia, Major-Kubik Renáta, Tibor Márta) a 200 méteres futamszámban 36,252 másodperces idővel ötödiknek, 500 méteren pedig 1:37,097 perces idővel hetediknek ért célba. Nagy Antónia kajakegyesben az 500 méteres távon a nyolcadik lett.
A bezdáni kajakversenyzők az augusztus 25-e és 27-e között Palánkán lebonyolított országos bajnokságon is bizonyítottak: 12 országos bajnoki címet, 6 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek.
A küllődi illetőségű és a bezdáni Duna Kajakklubban nevelkedő Jelena Klimpf szeptemberben a szlovákiai Pještaniban rendezett olimpiai reménységek európai kadet bajnokságán (a 15 évesek korosztályában) kajakegyesben 500 méteren ezüst-, 1000 méteren pedig bronzérmet nyert. A bezdáni kajakozók nagy reménysége, az elmúlt évben szinte verhetetlen volt az országban.
Az 500 méteres távon versenyző bezdáni női kajaknégyes a diusburgi (Németország) kajak-kenu világbajnokság döntőjében megkíséreli megkaparítani a hatodik helyezést, mivel ez egyenes bejutást szavatolna neki a 2008. évi pekingi, nyári olimpiai játékokra. (Panda János szövetségi kapitány szerint, az olimpiai szereplés megvalósítható, ha a versenyzők mintegy 2 másodperccel megjavítják időeredményüket.) Ha az egységnek nem sikerülne kivívnia a hatodik helyezést, lehetősége lesz bizonyítania a 2008-ban Milánóban sorra kerülő pótselejtezőn, amelyről még egy csapat juthat ki az olimpiára.
A Somborske novine helyi hetilap Tibor Márta bezdáni kajakversenyzőt választotta meg a 2006-os esztendő legjobb sportolójának a zombori községben. Az ifjúsági korosztályban Jelena Klimpf végzett az élen. A hetilap a bezdáni Duna Kajakklubot nevezte meg a község legjobb sportegyesületének.
Újvidéken Nagy Antónia lett az év kajakozója.

B.
Oldal TetejéreAUKCIJA BROJ PONUDA CENA PREOSTALO
Radio sa satom
» Radio sa satom 7 ponuda 310 din 1 dan
Radio
» Radio 3 ponude 109 din 18 sati
DEBELA KOKA LEKOVITA I DEKORATIVNA BILJKA
» DEBELA KOKA LEKOVITA I DEKORATIVNA BILJKA 1 ponuda 10 din 3 sata
PREDIVNA PINK PUZAVICA PREZIMI
» PREDIVNA PINK PUZAVICA PREZIMI 1 ponuda 10 din 4 sata
VUCIKA MIX
» VUCIKA MIX 1 ponuda 10 din 4 sata
PETLOVA KRESTA MIX
» PETLOVA KRESTA MIX 1 ponuda 10 din 4 sata
LJUBICASTI PAMPAS
» LJUBICASTI PAMPAS 1 ponuda 10 din 4 sata
ZECJE USI
» ZECJE USI 0 ponuda 10 din 3 sata
RIBIZLA
» RIBIZLA 0 ponuda 10 din 3 sata
KUPINA
» KUPINA 0 ponuda 10 din 3 sata
VELIKE SLATKE JAGODE
» VELIKE SLATKE JAGODE 0 ponuda 10 din 3 sata
STALNORADJAJUCE JAGODE
» STALNORADJAJUCE JAGODE 0 ponuda 10 din 3 sata
UKRASNI RUJ
» UKRASNI RUJ 0 ponuda 10 din 3 sata
BUJNA PUZAVICA ZIMZELENA
» BUJNA PUZAVICA ZIMZELENA 0 ponuda 10 din 4 sata
BRSLJAN VECI LISTOVI
» BRSLJAN VECI LISTOVI 0 ponuda 10 din 4 sata
  stranica: 1 od 10  

Limundo

Copyright © Bezdan Web Team